Vi är Ekonomsektionen!

Vi är en av sex sektioner inom Luleå Studentkår och vi arbetar för dig som som tillhör utbildningsområdet Ekonomi vid Luleå tekniska universitet.

Vårt främsta syfte är att bevaka och medverka i utvecklingen av din utbildning och för att du ska få så goda studieförutsättningar som möjligt. Vi har nära kontakt med lärare och studenter vid respektive utbildning och anordnar event, företagsträffar och sammankomster för våra medlemmar.

Genom att bli medlem i Luleå Studentkår blir du automatiskt medlem hos oss.

Några av våra event vi anordnar under året:

EKAR
Ekonomernas arbetsmarknadsmässa som inträffar i november.

Ekonomfrukostar
Under året anordnar sektionen flera frukostar som är helt kostnadsfria för medlemmar. Vi bjuder då på frukost innan skolan börjar vilket brukar vara väldigt uppskattat. Vid jul har vi en extra stor och mysig julfrukost!

Beerpongturneringen
Skolans största beerpongturnering som anordnas av vårat eget sexmästeri Ek6. Denna turnering anordnas varje år och man anmäler då ett lag, fixar en rolig utklädnad och är sedan med och tävlar om den ärofyllda vinsten!

Ful- och finsittningar
Under året anordnas flera stycken full/fin sittningar som oftast brukar landa i en riktigt minnesvärd kväll

Mäklardagen
En dag för alla mäklare där företag kommer hit för att just träffa dig som mäklare!

Börsracet 
Olika event pågår under hela året där aktier och börsen är i fokus

Pluggstugor
För att skapa studiero samt gemenskap för medlemmarna bokar vi under tentaperioderna klassrum där vi bjuder på fika och ser till att det finns en lugn miljö där man kan koncentrera sig.

Tentastugor
Vissa tentor behöver man plugga mer inför – we know! Vi anordnar därför tentastugor där äldre studenter går igenom gamla tentor inför – oftast – helt proppfulla klassrum!